Alarmsysteem voor wooncomplexen.

In een wooncomplex kan van alles gebeuren. Brand, vandalisme, ongeluk, hartstilstand, ongewenst bezoek, babbeltruc, enz. Natuurlijk bel je dan 112 maar die zijn er niet direct. Snelle hulp van buren kan dan veel persoonlijk leed of materiële schade voorkomen.

Met BurenAlert in je wooncomplex regel je met één druk op een telefoontoets direct hulp van een paar buren. Daarnaast kan je met BurenAlert de andere bewoners snel ergens voor waarschuwen. 

Meer weten? Lees dan de veelgestelde vragen.

Veel gestelde vragen.

Hoe werkt het? Een stukje techniek.

Omdat BurenAlert met telefoontechniek (vast en mobiel) werkt, kan iedereen meedoen.

Je krijgt twee telefoonnummers die je onder een voorkeurtoets programmeert of op je startscherm zet. We noemen deze nummers nu even 1 en 2.

Nummer 1 gebruik je om te waarschuwen. Als je dit nummer belt, kan je een bericht inspreken waarna je de verbinding verbreekt. Binnen een minuut daarna gaat bij de andere bewoners de telefoon over en horen zij het ingesproken bericht.

Nummer 2 is voor noodsituaties. Direct na het bellen hiervan (je hoeft hierbij niets te zeggen) gaat bij maximaal 10 bewoners op jouw verdieping of die erboven of onder de telefoon over. Bij opnemen horen zij dat jij direct hulp nodig hebt.

Waar kan je BurenAlert voor gebruiken?

Een paar voorbeelden

Brand: Stel er is bij iemand brand. De betreffende bewoner pakt de telefoon en spreekt in waar de brand is. Binnen een minuut daarna is het hele complex op de hoogte en kunnen er zo nodig maatregelen genomen worden.

Verdacht persoon. Iemand signaleert een verdacht persoon en meldt dit. Zo kunnen diefstal, vandalisme en leed door babbeltrucs worden voorkomen.

AED: in steeds meer wooncomplexen hangt een AED. Bij een hartstilstand telt iedere seconde en is het belangrijk dat de AED zo snel mogelijk ter plaatse is. BurenAlert kan daarbij helpen. Binnen een minuut weten de andere bewoners waar er hulp nodig is, kunnen ze de AED brengen, helpen met reanimeren, de ambulance opvangen en zorgen dat de lift direct beschikbaar is, enz.

Wat is het verschil met een WhatsApp-groep?

Whats-app is voor niet-dringende zaken heel handig. Maar bij calamiteiten waarbij spoed geboden is, is Whats-app minder geschikt.

Bij een BurenAlert melding gaat de telefoon over. Dit heeft een grotere attentiewaarde dan een appbericht en wordt dan ook sneller op gereageerd. Dit is met name ’s nachts, als whats-app veelal niet gelezen wordt, een groot voordeel. Denk bijvoorbeeld aan een brandmelding. 

Daarnaast kan iedereen die een telefoon (vast en mobiel) heeft aan BurenAlert meedoen.

Wat kost het en hoe regel ik het?

Als VVE of woningcorporatie sluit je een licentie voor een wooncomplex af. De kosten zijn daarbij afhankelijk van het aantal woningen. Via “contact” kan je de licentieprijs aanvragen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op. 

 Contactgegevens:  Burenalert bv | Vissersdijk beneden 70, 3319 GW Dordrecht |  info@BurenAlert.nl | KVK: 33231412